Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Open Training Day Report

Published by admin on

(saxat från http://blmrksbloggen.blogspot.com )

Helgen – Rugby på många vis!

Dagen började kl 9.15 vid Lugi´s klubbstuga. Vi bytte om gjorde oss redo för en riktigt härlig träningsdag. Vi hade superväder, årets hittils varmaste och soligaste dag. Supertränare, självaste Andy T hade tagit bilen ända ner till skåne för att drilla tjejer från två av Svergies nyaste rugbylag. Tusen Tack.. om du ni läser. Vilken dag vi hade, så härlig och galet roligt!

Först tränade vi tre timmar mellan 10-13 på Koängen i Lund. Det vart lite matchlik uppvärmning med olika bollar; vanlig rugbyboll, mini rugbyboll, studtsboll, badmintonboll, tennisboll..

Därefter tränade vi en del klunghalvspassar och kickar. Vi hade till och med små tävlingar. Vi avslutade förmiddagen med inkast”tävling”, två torn med fyra personer per torn i vart lag och en ovan inkastare. Det gick ut på att ta sig från sida till sida genom att kasta en ren boll till något av sina torn. Försvarna fick störa var de ville.. och missade hopparen bollen gick den över.

Välförtjänt Lunchtime! Vi fick pasta med röd bönsås alt korvstroganoff. De flesta njöt ute i gröngräset iförda endast top och shorts, varför missa årets första solchans liksom..

Halv tre bar det av till koängen igen. Nu blev det om möjligt ännu bättre. Först enkla men hårda tacklingar: “håll,.. håll”, snabba steg, fokusera å rikta in, full fart smäll på och driv. Vi körde en hel del tacklingar, sedan.. härliga doubblehits! Förste kvinna halvhögt på boll, andra går på ben och driver framåt och ner.

Två gånger under dagen ägnade jag och Erica några minuter åt fokuserade inkast Vi hade vi två bollar en femma och en fyra. Kasten gick i ett, i ett.. Den ena bollen var tänkt att gå till första hoppare, den andra att dyka till en första hoppare som tagit ett steg tillbaka. På så vis behövde inte våra bollar konkurera i samma luftrum. Funkade riktigt fint!

Det två timmar och trettio minuter långa passet avslutades med match. Första halvlek i tyyssstnad. Minsta knyst bestraffades med straff- backa 5m. I andra halvlek när vi pratade gick det ännu bättre än vanligt efersom ögonen hade vant sig vid att jobba mer än de brukar.
Härligt tjejer och Grymt bra jobbat alla Lejon och Gripar! Stort Tack till er och Andy för en galet fin och glad Lördag – Lugi Kärlek.

För festprissar gick det bra att stanna.. Jag stannade och åt god middag, javisst i solen! Stannade sedan ett par timmar på klubben. Det roligaste som hände var mer lek med bollen. Ha en rugbyboll i händerna är ju hmm, faktiskt det bästa som finns! Hihi.

De riktiga festprissarna å dancingqueensen var tydligen inte därifrån förens halv 9 på morgonen..

Springsugna-Kramar

Kerstin L