Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Matchreferat Lugi Lionesses v. Pingvin/Malmö

Published by admin on

Tredje matchen:

LUGI -PMS

Lördag 2 Maj 2009

Himlen var blå, solen lyste som.. ja som den alltid gör när det vankas härlig rugbymatch på Centrala IP i Lund. Lugi gjorde sig redo å planen förbereddes.

Idag saknade vi några trogna Lugianer och tyvärr hade inga farmarspelare möjlighet att vara med.. trots det var vi femton glada spelare som värmde upp. Idag hade vi åter igen gjort lite ommöblering av spelare, för att bjuda PMS på en riktigt bra match.

Och det blev det!

Första halvlek vanns av de svart å vitrandiga gästerna. Trots jämnt spel kunde de uttnyttja sina vingar där vårt försvar stundtals haltade, vi blev rundade ett par gånger. Men det fanns mycket att glädjas åt, kejan som leddes av Amanda Sandsborg som10a fick ut många snabba fina bollar och kedjan fick till riktigt bra crash-löpningar. Dagens fullback Frida Nordlund pratade bra å tog ansvar bakåt. Minns tex en gång när Frida tog en kick å gjorde ett snabbt inkast, perfekt att vi börjar uttnyttja möjligheterna till snabbt spel.. det behövs i matcher som denna med många kickar.

Klungan gjorde sitt bästa å stod emot bra, trots tyngre motstånd. Våra bollar vanns för det mesta (läs när vi inte blev wheelade) å ibland vann vi deras med.. roligt, för vi hade många på ovana platser! Ruckande fungerade också och vi hade många riktigt bra support löpningar.. på min näthinna ser jag trion Anna Pernevall, Mia-Maria Nordlund och Emma Lönsjö som alla hade en riktigt bra match. det enda som kanske aldrig var riktigt bra var inkasten, vi får jobba på att bli mer explosiva å rappa där så ska jag se till att kalla bättre kall.., med tanke på vilka talanger vi har är jag säker på att inkasten kommer bli lysande bra snart.

Innan halvleken var slut hann PMSs Lena B, få en riktigt tråkig (för oss) genomlöpning. Rakt genom halva laget å ingen fick ner henne.. men men då vet vi det å mer sånt accepterade vi inte!

Andra helvlek startade och det var med kämparglöd från vår sida, trots att de hade många reserver var de pigga benen våra. Ganska snart fick vi till några faser, med klunga å kedja inblandade å vipps så hade vi med några korta pass nära linjen tagit oss över. Pöängräddare för dagen var Louise Ericsäter, stor applåd! Första matchen för henne som 2:a center å första försöket för Lugi! Grymt!

Vi fortsatte och vi vann mark, klungan ruckade å supportade å kedjan hade riktigt fint flyt. Ju länge halvleken vararde, desto bättre blev det. De sista minutrarna hade vi riktigt grymt offload/support-spel som vi verkligen ska ta med oss till vidare matcher. Börjar vi matcherna som vi slutade idag.. då mina vänner är vi riktigt svårstoppade!

Dagens uppställning:

 1. Anna P
 2. Kerstin L
 3. Sophia W
 4. Gabriella W
 5. Maria O
 6. Carolin L
 7. Mia-Maria N
 8. Emma L
 9. Malin O
 10. Amanda S
 11. Jenni W
 12. Emma S
 13. Louise E
 14. Anna L
 15. Frida N

Dagens poängliga:

Louise Ericsäter 5p

Dagens spelare:

Anna Pernevall

“En riktigt grym match (igen), du har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt.. tre matcher rugby-ung å redan en av dem som glänser mest. Bland allt annat.. imponerande supportlöpningar idag!”

Dagens Nykomling:

Jenni

På plan i åttio minuter, att du kämpade går inte att ta miste på. Fina tacklingar å en riktigt fin mottagning av kick som passades perfekt till Amanda.. Glädjande.

Totala Poängligan:

Amanda S 21p

Louise 5p

Sara 5p

Sofia H 5p

Mia-Maria 5p

Malin O 5p

Kerstin L 5p

Dagens glädjeämne:

Det blir vår fitness!

Och alla kan ta åt sig.. tror varenda ett Lejon tagit sig en bra bit upp både konditions å styrkemässigt sen tidigare år. Härligt att se att vi som är utan reserver springer över (nästan) andra laget ca de sista trettio minuterna!

Nästa match spelas hemma på Centrala IP den 30 Maj mot Göteborg RF, varmt Välkomna!

Stora Kramar med LugiKärlek

/Kerstin