Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Matchrapport Lugi Lionesses – HRC Gripen 2009-08-29

Published by admin on

29 Augusti kl 13.00 2009

51-23

En lite kylig vind mötte oss på Centrala IP idag, när derby vankades. Vi hade lite halvont om folk, men gripen hade färre så vi valde att spela 11-manna rugby 80min med fria byten. Roligast så för oss alla. Matchen började jämt, vi var nog lite förvånade över griparnas press och det tog nog någon kvart innan spelet tog sig. Först i försöksprotokollet skrev vår nya talang Christin in sig! I en snabb löpning rundade hon deras kedja och placerade bollen säkert bakom linjen.. Grattis till första försöket! Med 5p ledning, blev vårt spel säkrare.. Det tog sig snabbt och försöken trillade in. Klungorna fungerade fint. Frida har blivit en säker kratsare och gav dagens klunghalv Sophia bra bollar. Roligt att vårt hyfsat nybildade första led står sig starkt mot ett så pass tungt lag.

Louise vilade sig från start efter hjärmskakningen förra helgen, men bytte av Mia-Maria efter en stund. Hon kom in på vingen. Det tog inte många sekunder innan hon också hade 5p i fickan.. Ungefär lika lång stund som det tar för Gripen att sparka en avspark, för Lugi att fånga den och spela bollen hela vägen ut till yttern och avsluta med en hand-off. Stiligt, alla inblandade! Men vem vill inte ha mer.. Några minuter senare, fick Louise bollen igen med lika mycket lycka. Med lätta, snabba steg fanns hade 5p blivit 10p, grattis. Därefter utgick Louise och det var dags för en härlig comeback för vår Kristin A. På yttern minsann.. men det gick ju lysande. Härligt att se dig på plan igen och grymt att du levererar ett försök direkt.. så ska det se ut, Grattis! Matchens kanske mest bejublade insats var Gabbys sprintförsök. Med bollen i hand satte hon fart mot en lucka, och kom igenom.. Griparna jagade men kom inte i fatt. Grattis Gabby till ditt allra första försök! Maria A spelade som alltid, så galet säkert. Fantastisk support, hårda tacklingar och vann många meter. En av gångerna ledde hennes kvicka fötter hela vägen till stolparna, 5p först sen kickade hon själv, så 7p – Stiligt! Stundtals levererades alldeles underbart vinrött spel, stundtals var det tyngre, som när Griparna pressade i över fem minuter inom vårt fem meters område. Och vi tyvärr fick inse att vi hade ont om kickande fötter.. det blev till att tackla gärnet istället. Och visst gjordes det, i evigheter.. men allt kan inte hålla på för alltid. Slutligen fick de en straff, gav bollen till en in dundrande Ilse som bara skulle göra sitt första försök. I vårt poängprotokoll hamnade såklart även Amanda, som spelade säkert som 10a och gjorde livet svårt för deras kedja. Tack vare bra försvarsspel och snygga framspel till våra centrar. För ovanlighetens skull såg vi inga Amanda-kickar, hon fick hoppa dem på grund av sin stukade fot, men spela 80min gick tack o lov bra liksom att trolla fram två snygga försök. Sofia började som kickare med stor lycka! Tre stycken målsparkar och ett försök till dagens poängdrottning. Imponerande Sofia vad många positioner du spelat och behärskar..

Härligt  mina vänner Lugi Kärlek!

Laguppställning:

Sofia Helbro

Frida Nordlund

Gabriella Westerdal

Caroline Lindberg

Helen Andersson

Maria Alvarez Serrano

Sophia Wrede

Amanda Sandsborg

Louise Ericsäter

Christin Bodin

Sara Österberg

Mia-Maria Nordlund

Kristin Aleklett

Dagens poängliga:

Sofia Helbro 11p

Louise Ericsäter 10p

Amanda Sandsborg 10p

Maria Alvarez Serrano 7p

Gabriella Westerdal 5p

Kristin Aleklett 5p

Christin 5p

Totala poängligan:

Amanda 65p

Kerstin 34p

Sofia H 21p

Louise E 15p

Maria A 12p

Sara Ö 10p

Anna T 10p

Mette L 10p

Mille 10p

Gabriella W 5p

Kristin A 5p

Christin 5p

Ida-Marie 5p

Anna L 5p

Emma L 5p

Emma S 5p

MiaMaria 5p

Malin 5p

Ulrika 2p

//Kerstin