Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

LUGI vs Göteborg RF, 27 Augusti 2011

Published by admin on

Så var det dags för årets 7e seriematch i SM-serien för damerna.

Det var en dramatisk dag. Regnet hade öst ner hela natten och åskan mullrade hela morgonen. Väl på Centrala IP sprack det upp en del. Planen var mjuk och förberedelserna kändes goda. Spelare var vi massor.. trodde vi.
Under veckan hade både 3-4speedare tillkommit liksom MalinO och MariaA. CarroL hoppade av. På torsdagen efter träningen var vi 21spelare woow. Min känsla vara att tänk om vi får säga nej till någon, tänk om vi blir fler än 23..
På matchdagens morgon behövde inga tanker ägnas åt det. Det var avhoppens morgon.
Två Gripar behövde jobba, två speedare kom inte, Gaby var förfyld liksom Teresia. Kickis fot höll inte.
Vi var 15st hela tjejer som startade matchen och med två fighters till avbytare. Jorun med skadade benhinnor och förkylda Teresia.

Matchen var igång och Göteborg fullkomligt ångade på. De var riktigt starka i klungorna och hade bra fart i kedjan. De sprang snart in försök både ett och två.

Det blev några läskiga klungor och efter någon kvart när en klunga kollapsade fick Karolina i andraledet riktigt ont. Med befarad nack och ryggskada tillkallades ambulans. Malin och Teresia tog proffsigt hand om Karolina medans vi andra höll värmen med prevension. Ambulansen kom ganska fort. Vi klappade av Karolina och Teresia som åkte med.

Matchen fortsatte. Nu även utan Caroline A som skulle på bröllop. Jorun kom på, på vingen och vi spelade 14 mot 15 med icke stridbara klungor.

Lika hårda som göteborg är i spelet, lika underbara är dem som spelare och medmänniskor. Det var en riktigt glad match fylld av rugbyglädje.
Jag måste själv skriva att det är heelt underbart att spela igen! Tack rugbyfamiljen för matchen – LugiKärlek till alla!

Jag vet att göteborg är hårda, stora, starka, snabba, rutinerade, i kalasbra support jämt.. men ändå så borde vi spelat lite bättre. Försökt tacklas varje gång. Hållt linjen och pressat upp. Supportat våra egna rucks och egna bollar bättre.. vi kommer snart vara bättre och lite hårdare.
Idag kom de igenom för lätt. Men vi var för få på plan också.
Efter några fina löpningar av Jorun gjorde benen för ont. Hon tvingades av igen. Ytterligare minuter senare tvingades Martina gå av med en lårkaka. Även hon spelade en stund och kämpade mot smärtan. Ett klokt val av vår tränare Stefan. Vi låg under mned så mycket och de båda hade ont.

Göteborg fortsatte ånga på 15man mot 12. Och fortsättningsvis gjorde dem det himla bra. Dem vann tillbaka boll och vi fortsatte vår grymma försvarstränings-match.
Maike, vår nya center gjorde en riktigt fin genombrytning och var riktigt nära försök. Nära var det. Det kommer bli poäng här längre fram, det är säkert. Många snygglolöpningar från kedjan idag.
Vi bytte runt lite i vår klunga och jag gick back som tredjeledare ett tag, så sugen på att tackla mer och springa själv med boll. Tog en blindlöpning som åtta, kom förbi klungan, sidsteppade yttern och fullbacken innan jag dök med bollen nära stolparna. Det är alltid gött att göra försök och att göra det i comebacken efter 3månader utan match med mycket matchlängatan i kroppen är underbart. Att det vid det läget stod 95-0, sen 95-7 och vi spelade 12 mot 15 gör ju inte saken sämre.
Lugi Lovers. Vi är laget som alltid kämpar och som aldrig, aldrig ger upp. Med varandra – För varandra!

Vi som avslutade matchen kämpade gärnet i 80min. Vi gjorde så gott vi kunde allihopa, det är jag säker på. Nu ska vi bara se till så vårt, var och ens bästa, blir lite bättre! Då kommer det bli riktigt bra.
Tack våra två speedare – tjejer grymt spelat! Två gripar – tack Maja och Cecilia – underbart. En Wexiöian – tack Maria, guld du kunde komma och hjälpa oss i sista stund.
Sju Lugianer – Anna (Capitano), Louise, Malin O, Malin F, Edith. Och så Ja som just kommit tillbaka från skada och så Maike som precis flyttat till oss från Tyskland. Så härligt att du spelar med oss Maike – varmt välkommen.
Shit vad få Lugianer.. Tur jag ser i kristallkulan att vi snart är många på matcherna igen. Och Många många på träningarna.

Bästa laget förlorade med 7-100 men vi kommer igen, snart. Tack för matchen alla supporters, lovers.. tack alla mina LionFighters!
Grattis Göteborg till vinsten och Lycka till i slutspelet!

Dagens poängliga
Kerstin 7p

Totala poängligan i smserien
Kerstin 19p
MiaMaria 10p
Emmy 5p
Teresia 3p

LugiKärlek //Kerstin