Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Martina Featured on Union Website

Published by Ross on

1623599_10153840071480931_7208087246125686712_n
Namn: Martina Vivlund

Roll i förbundet: ledamot i Disciplinnämnden

Ålder: 27

familj: mamma, pappa, lillebror

ort: Lund

yrke: Jurist

klubb: Lugi RFC

Rugbybakgrund: spelar rugby sedan februari 2011

Bästa rugbyminne: Bli uttagen att få representera Sverige i Grand Prix 7’s sommaren 2014 och att där få göra mitt första försök för Sverige

Vad innebär din roll i förbundet, vad gör du?

I disciplinnämnden hanterar vi alla röda och gula kort som delas ut till spelare under säsongen. Vi utreder och beslutar vilken påföljd de varnade spelarna skall få

Vad får dig att vilja ge av din tid för svenska rugbyförbundet?

Jag har alltid varit väldigt driven som människa och tycker om att hjälpa föreningar med deras verksamheter. Då jag tog upp rugbyn som sport insåg jag ganska snabbt att det var en liten men snabbt växande sport i Sverige och att den inte kan växa utan ideell arbetskraft. Så istället för att stå vid sidan av och titta på valde jag att engagera mig i rugbyförbundet inom disciplinnämnden, ett område som jag besitter kunskap inom då jag arbetar med disciplinärenden dagligen i mitt arbete.

Vad är den största utmaningen för svensk rugby?

Jag tror att den största utmaningen är att hitta kvalificerade tränare som kan och vill hjälpa klubbarna med träning av nya barn, ungdomar och seniorer utan att erhålla ett arvode. Det finns många eldsjälar inom svensk rugby men om vi fortsätter växa som sport i den takt vi gjort hittills kan detta bli en utmaning.

Var hoppas du att Svensk rugby är om 10 år?

Jag hoppas att rugbyn har fått en högre status inom Idrotts-Sverige, att det är en sport man att räkna med och som exponeras i samma grad som de andra stora sporterna. På så sätt kommer även medlemsantalet att växa och ungdomsverksamheten får sig en uppsving inom alla klubbar.

Varför är rugby världens bästa sport?

Det bästa med rugby är att ALLA, oavsett kroppsstorlek eller tidigare erfarenhet av rugby (eller annan sport) är välkomna att spela, det finns ju som vi alla vet en position för alla. Det är en oerhört social och välkomnande sport och även om man är ”fiender” på planen så är alla vänner efter matcherna oavsett om du enbart spelar i Sverige eller på turneringar världen över. De du lär känna under din tid som rugbyspelare är och kommer vara vänner som du har med dig livet ut.