Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

“Mican” uttagen i svensk trupp

Published by Ross on

grand_prix_series_2014_5_20140630_1976060472

Från Lunds Lokaltidning.

I år är det 30 år sedan det svenska damlandslaget spelade sin allra första landskamp. Det firas med match i 15-manna rugby mot Holland, det land man ställdes mot i sin allra första landskamp. Micaela ”Mican” Francke-Rydén, lagkapten och flanker i Lugi Lions RFC, är en av spelarna i truppen.

– Vi är 25 uttagna och tre blir reserver. Jag hoppas så klart att få spela. Det är ju inte så ofta det spelas landskamp hemma i Sverige och då är det ju äntligen dags att få spela nu när det avgörs i Malmö, tycker ”Mican”.

Sverige ställs mot Holland i Malmö, Lindängens ip, på lördag den 18 oktober.
– Holland är duktiga, men vi har spelat bra mot de tidigare. Jag har aldrig mött de själv men statistiken talar för att det blir en jämn, men absolut spännande match. Måste jag tippa tror jag vi vinner, säger ”Mican”.
Lugi- och landslagskamraten Martina Vivlund är skadad och missar tyvärr landskampen.

Läs mer: http://lund.lokaltidningen.se/mican-uttagen-i-svensk-trupp-/20141016/artikler/710159879/1238#ixzz3GOIGpnkE

Categories: News