Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Match Rapport

Published by admin on

Det efterlängtade derbyt mellan Lugi och Helsingborg i damallsvenskan är avklarat och det är med nöje jag skriver att segern togs hem utav Lugi Lionesses. Slutresultatet blev 34-5 (15-5).

Vi i Lugi har länge sett fram emot att få möta Helsingborg Gripen i en allsvensk match och välkomnar tjejerna till serien. Med ett lag till i serien blir det mer matcher att spela och mer rolig rugby åt oss alla. Lugi och Helsingborg har haft nära relation genom åren då Helsingborg tidigare varit farmarklubb för Lugi.

Den långa väntan var nu över och det var dags att möta Gripen. Lugi kände av nerverna och behövde tid att komma in i matchen. Trots detta inledde Lugi med ett tidigt försök utav yttervingen Malin Olofsson(11) som sprang in 5 poäng ute på kanten. Stort grattis till Malin som inte bara gjorde matchens första försök utan även sitt första som ny spelare i Lugi. Efter en bra supportlöpning ner till samma hörna lade Mia-Maria Nordlund (3) även hon ner ett försök. Helsingborg Gripen lyckades kontra genom att rucka in ett försök genom Erica Storckenfelt, men första halvlek avslutades med 15-5 till Lugi efter en fin löpning av Amanda Sandsborg (10).

I andra halvlek hittade Lugi något så när tillbaka till sitt eget spel och kunde säkra segern genom ytterligare poäng gjorda av Sofia Helbro (12), ett försök efter en god supportlöpning på kanten av Sara Östberg (19) samt ytterligare ett försök av Amanda Sandsborg. Amanda fick även in två målkickar och slutresultatet blev 34-5. En klippa på planen för Lugi är Kerstin Löwendahl som placerade ett försök efter en rucksituation, men som tyvärr dömdes bort.

De mer rutinerade spelarna i Helsingborg gav god press på Lugis backlinje vilket ledde till en tung match för klungan. Lugis klunga visade stor kraft och styrka idag och vann många av matchens ställklungor. Backlinjen kämpade på bra och flera goda löpningar gjordes, bland annat av fullbacken Emma Strömberg.

Segerns sötma var inte alls så söt som den brukar efter en Lugivinst hemma på Centrala IPn. Som Amanda sa, ”för nåt år sen hade vi varit överlyckliga över att vi ens vann…”, men nu vet vi att vi kan spela mycket bättre och att vi personligen och som lag har mycket mer att ge. Att kamma hem vinsten trots vårt osäkra spel får mig ändå att känna mig himla nöjd. Kan dock ändå inte släppa tanken ”tänk om”, tänk om vi hade spela vårt hundraprocentiga spel…

//Sofia