Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Säsongspremiär Lugi Lionesses vs VRK

Published by admin on

Solen sken, gräset var grönt.. precis som det skall vara när Lugi gör sig redo på Centrala IP. Vi var samlade i god tid. Allt som behöver fixas fixades. Och som vanligt var inte allt helt i sin ordning… målet behövdes plåstras om lite innan det gick att resa. Under tiden sattes pinnarna upp runt planen.

3208_82844591476_564091476_2432752_7735677_n

Truppen bestod av 17spelsugna tjejer. 10 st “gamlingar” från Lugi: Amanda (K), Kerstin (VK), MiaMaria, Anna T, Gabriella, Louise, Emma L, Sophia, Sofia och Frida. 2 st välbehövda farmarspelare från Wexiö: Linnéa och Maria. Samt 5st helt fantastiska debutanter:  Anna P, Malin, Sara, Emma S och Carolin. Ombytta och klara värmde vi upp och taggade till.

Matchen började kl 14.00, VRK sparkade till oss och matchen var igång. Att det var längesen båda lagen spelade syntes.. små misstag förekom titt som tätt, men det gör det ju allt som oftast i premiärer. VRKs Ninni la en spark över vårt försvar. Tog själv bollen efter studts och slank igenom. 5-0 till dem.. Dags att rycka upp oss! Vårt försvar jobbade på riktigt fint och höll dem på plats trots press i eget 22 en stund. Louise snodde bollen i en ruck, jag plockade den och rullade av försvaret. Zicksackade fullbacken och placerade bollen mellan stolparna. Gött! Amanda fixade målsparken 7-5 till oss. Resultatet stod sig helvleken ut. En halvlek som visade prov på en enastående klunga. Ställklungorna tryckte oftast motståndet bakåt och även om vi inte vann bollen under insättningarna så hade vi en fantastisk klunghalv. Fia var vaken och när bollen ploppade ut på sidan spelade hon den snabbt och säkert till Amanda.

Som förstaledare och kratsare blev jag många gånger förvånad när jag reste mig ur klungan och såg vår center ha bollen, jag hade ju inte nått att kratsa den till oss.. Bra gjort Fia! Det gav oss många chanser till attack. Kedjan spelade bollen riktigt bra med säkra händer. Riktigt roligt att se, trots massor av positionsbyten inför denna matchen.. fungerade det långt bättre än vanligt!

Det kunde stått mer till oss, frida hade en riktigt fin löpning som tyvärr slutade på 5m linjen och Emma S hade en kanonlöpning som tyvärr slutade uttacklad i hörnflaggan. Marginalerna var inte riktigt med oss.. men viljan att komma framåt fanns absolut!

I Paus gjorde vi några byten. Linnea kom på som flanker, Louise gick av. Carolin gick på som ytter, Malin flyttade in till klunghalv och Sophia gick av.

Andra halvlek startade.. och säg den glädje som, varar. VRK drev in ett klungförsök ganska snart genom Annica. Vår kedja jobbade på och efter ett antal löpningar lyckades Amanda runda deras försvar.. Från sidan hördes Rollo “sikta på flaggan” och snäll som hon är så placerade hon bollen där, bedvid flaggan. 12-10 till oss, målsparken var lite för lång idag.

Tyvärr fick VRK bättre koll på sitt försvar än vi fick på vårt. Efter ytterliggare ca 20min satte deras Marie det avgörande försöket. 15-12 till motståndarna.. Vi i Lugi pressade på, anföll och försökte skapa luckor men denna gången gick det inte.
När Constantin blåste av matchen var det till blå fördel.

3208_82854731476_564091476_2432986_3909093_n

Måste ändå ge en stooor eloge till alla med vinrött hjärta. Det har gått en hel vinter sen sist vi stod på plan. En vinter av massor av härlig träning. Mycket var bra i matchen, somligt lysande.. en hel del kan och kommer att bli mycket bättre! Nu jobbar vi härifrån. Oj vilken rolig säsong det kommer bli!

Poängligan
Amanda 7p
Kerstin 5p

Dagens Nykomlingar
Anna P.

En galet imponerande prop. I din allra första match någonin.. spelar du inte bara propp 80min, du gör det mot landslagsspelare och framförallt Du driver bort dem flera gånger. Respekt! Bra spel matchen igenom, säkra händer i inkastet och en guldtackling strax innan vår linje. Du räddade oss så de inte gjorde försök där! En två ggr två m i diameter stor guldstjärna till dig!

Carolin.
Första matchen, 40min på vingen. Bra spel, härliga tacklingar och bra löpningar.

Dagens Spelare
Emma Lönsjö
Du imponerade stort som åtta! Det starkaste minnet är dina tacklingar. Rediga köttare, helt underbart! Bra löpningar i öppna spelet, imponerande omställning att gå från center till åtta och göra det så galet bra. Det här kommer bli en grym säsong för dig!

Stort Tack till alla tjejer, väldigt mycket Tack till våra snälla wexiöspelare. Underbart att ni kom och spelade.. som alltid, riktigt riktigt bra!

Nästa match är den 27/4 kl19 hemma mot HRC Gripen. Välkomna!

LugiKärlek
/Kerstin Lövendahl