Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Matchrapport HRC Gripen- Lugi Lionesses

Published by admin on

4e Juli kl 13.00 2009
27 – 46 (5 – 26)

Ännu en varm härlig dag, att spela match på, men med två glada lag, en mjuk skön plan å en trevlig domare som lät oss ha vattenpauser blev det en riktigt rolig match!Helsingborgarna var elva och en halt så vi gick ner till elva. Till på köpet fick vi avbytare och fria byten, en bonus i värmen.

Dagens 10a Ika kickade av matchen och till en början stod det och vägde lite, spelet böljade och poängen uteblev några minuter. Ganska snart tog vi dock över kommandot, vi pressade och pressade och jobbade oss uppåt. Tror det var Mette som säkrade våra första poäng genom en drivande maul med bra support bakifrån, den gick över linjen och 5p till oss. Försöket var mitt under stolparna så jag vågade sparka, nu stod det 7-0 till oss.

När det väl lossnat så lossnade det ganska ordentligt! Försöken rullade in i jämn takt, Anna Lindéus satte fart mot stolparna hamnade i ett näste av Orangeatröjor, rackarns hann jag tänka, men vipps rann hon ut på andra sidan å kunde slänga sig över linjen, såå snyggt! Själv lyckades jag få tag på bollen någonstans på halvplan å med ett par handsoff var jag faktiskt förbi. Det bar av mot stolparna med Hrcs Ylva i hälarna, ännu en lyckad resa. Mia-Maria och Anna P kom långt på högerkanten å supportade varandra bra, men det räckte inte hela vägen. Härligt att se Anna P på plan igen, du är stark, löpvillig och i riktigt bra support, bra klungor, både fasta och lösa, synd vi fick köra utan tryck i de fasta. I klungorna gjorde Ida debut som propp, kommer bli kalas, såg lovande ut idag. Bra med i öppna spelet också. Maria A började som krats, gjorde en fin insats där och letade ut säkra bollar till Malin, men det jag minns bäst är din stenhårda tackling i andra halvlek. En riktig Alvarez-special! I andra halvlek bjöds fler försök, Mette lekte fotbollspelare och dribblade in en boll i försöksområdet, slängde sig på den, 5p till. Somliga sparkar var lätta, vissa sattes andra missades av mig ändå, denna var svår och missades, ska bli bättre på målsparkar. Kul att kunna ta en och annan även om vår mästerkickare är på plan, Anna Thynell spelade andraled idag, funkade finfint liksom hoppen i inkasten, för att inte tala om försöken. Dem rann in idag, två stycken snyggingar, grymt och kul. Själv fick jag signera ytterligare två försök, likt det första jag gjorde och en av målsparkarna sattes. Nöjd och glad med egen insats och med allas, Roligt att se kedjan idag, nytt folk men det ser riktigt fint ut ändå. Sofias säkra händer passade bollarna vidare till yttrarna som i sin tur kom långt. Ika som tia fungerar lysande, bra pass och många bra kickar, Alltså, allt som rör spelet var superduper! Och det trots att vi saknade många rutinerade spelare, Själv skulle jag väl vilja säga att det fanns två tråkiga saker med denna matchen. Först ut är Mia-Maria, hon spelade verkligen lysande och nu i efterhand otroligt imponerande, men fick gå av runt halvtid med superont i benen, inge kul att se dig ha ont och ännu värre när det visar sig vara en spricka, sen tre matcher tillbaka(!) i vadbenet. All cred till dig för en välgenomförd match, ta hand om dig. Andra tråkiga saken var att jag fick utgå när tjugo minuter kvar. När Helsingborgs Anna L gjorde deras andra eller tredje försök försökte jag stoppa henne men fick foten under. Spiralfraktur på fotleden blev min dom. Ett tråkigt slut för mig på en bra match, Matchen fortsatte båda lagen hann med några till försök och Ika tog över kickandet med, såklart, god lycka!

Laguppställning

Anna Pernevall

Maria Alvarez (Wexiö)

Ida Freij

Mia-Maria Nordlund

Anna Thynell

Mette Lintonbon (Speed)

Kerstin Lövendahl

Malin Olofsson

Ulrika ”Ika” Hiller

Sofia Helbro

Anna Lindéus

Sara Österberg

Sara (Speed)

Dagens Spelare

(Ingen hann bli utsedd, Tor åkte snabbt på bröllop, Amanda var i Linköping och jag satt med bruten fotled,)

Så jag utser faktiskt två stycken här! Två som ofta spelar och spelar bra… och idag spelade de båda ruggigt bra: Tutelituuut Grattis Anna Thynell och Anna Lindéus!

Thynell, vilken match du gör, massor av genomlöpningar, bra support, härliga tacklingar, och två riktigt snygga försök! Helt underbart!

Lindéus, du imponerade verkligen matchen igenom, på oss alla (och även Griparna). Du visar att minst kan vara starkast, idag vann du många vinröda metrar och du gjorde ditt första försök! En Kalasbra insats!

Dagens poängliga

Kerstin 19p

Anna T 10p

Mette 10p

Anna L 5p

Ulrika 2p

Totala poängligan

Amanda 39p

Kerstin 34p

Anna T 10p

Mette L 10p

Sofia H 10p

Anna L 5p

Emma L 5p

Emma S 5p

Louise 5p

Sara 5p

MiaMaria 5p

Malin 5p

Ulrika 2p

//Kerstin