Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/7/c/7/lugirugby.com/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Matchrapport HRC Gripen Lugi Lionesses 2009-09-05

Published by admin on

En lite kylig lördag, med både sol å lite blåst och regnstänk.. en rugbydag, helt enkelt!

Ett drabbat Gripen gjorde att vi inte pressade alltför mycket på spelare, men 11 glada och tappra Lugianer tog sig till Helsingborg som ändå var färre, nämligen 9st. Efter lite dividerande bestämde vi oss för att spela 7-manna 4x10min och med fria byten för båda lag. Det blev en riktigt rolig match.. Och extra glad var jag som provade att vara ombytt igen, efter två månaders skada. Tillbaka på brottsplatsen helt enkelt.. och som vi krigade. Vi vann meter på meter och tacklades som bara den. Det såg kanske inte lysande ut alla gånger, det blev en del 15-manna spel, kan man säga, från båda lag. Men när spelet flöt som en 7-manna match kan, så såg det finfint ut. Böljandes spel med pass till en fri ytter.. Många gånger var det Anna T som var där och vann meter eller gjorde försök. Amanda loopade runt och kom i luckor titt som tätt, fyra försök idag(!) vittnar om att vår stjärna är riktigt grym! Louise hade bra driv i benen och sprintade in två försök, med det sista bjöds en liten titt-ut lek bakom stolpen, men försök blev det! Dagen till ära hade vi tre helt nya men ack så duktiga spelare med oss: Rachel, Jessica och Helena. De tre och jag började matchen på bänken, men med ett så grymt lag på plan var vi alla rättså sugna.. eller kanske inte stackars Helena som fick en sträckning i vaden under uppvärmningen. Efter en hård närkontakt behövdes Fridas ögonbryn ett par strips, jag tog chansen att gå på.. Sååå underbart att spela! Tog det lite lugnt. Eller som Stefan sa: – Shit vad du har blivit lååångsam! Aja, jag hade väl lite att ta av.. ville ha poäng idag och så blev det. Fick en stilig framspelning och kunde göra försök under stolparna, till och med kicken satt. Gick av därefter, nöjd.. Lugi spelade vidare och man kan bara le när man tänker på insatsen. Alleman över linjen var målet. Och i fjärde halvlek, hehe byttes alla som inte gjort försök in, plus vi som spelat lite.. Galet roligt. Jessica kom igenom i sin första rugbymatch, och första försöket avklarat – Congratulations! Sofia kickade mest idag, men det måste ha varit något fel på konen.. En satt i alla fall som en smäck, liksom ditt stiliga försök. Jag själv kom på igen lagom till målspark, halvlångt ut åt vänster, måste vara ”nybörjartur” för den satt med. Frida gjorde ett vackert framspel och assist till mig som fick göra mitt andra försök och tredje målspark för dagen. Och innan matchen var slut hann Christin sätta fler grymma tacklingar, Rachel finta några fler motståndare och MiaMaria ett härligt försök!

En väldigt glad dag i livet för alla med Lugi Lions kämparglöd och Kärlek intatuerad i sina hjärtan!

Laguppställning:
Sofia Helbro
Frida Nordlund
Louise Ericsäter
Mia-Maria Nordlund
Amanda Sandsborg
Christin Bodin
Anna Thynell
Rachel
Jessica
Kerstin Lövendahl
Helena

Dagens poängliga:
Amanda 20p
Kerstin 16p
Anna T 10p
Louise 10p
Sofia H 7p
Jessica 5p
Mia-Maria 5p

Totala poängligan:
Amanda 85p
Kerstin 50p
Sofia H 28p
Louise E 25p
Anna T 20p
Maria A 12p
Mia-Maria 10p
Sara Ö 10p
Mette L 10p
Mille 10p
Jessica 5p
Gabriella W 5p
Kristin A 5p
Christin 5p
Ida-Marie 5p
Anna L 5p
Emma L 5p
Emma S 5p
Malin 5p
Ulrika 2p

//Kerstin